Greutate: 250 g
Cantitate: 250 ml
Tip ulei: Extravirgin
Proprietati: Fara OMG
Durata de livrare: 1
Ulei de masline cu trufe negre nu ar trebui sa lipseasca din bucataria ta, deoarece reuseste sa dea savoare oricarui preparat. In plus, acest tip de ulei care predomina in bucataria mediteraneana este folosit de secole si in scopuri medicinale, ca remediu pentru multe afectiuni comune precum boli cardiovasculare sau diabet de tip 2.
el asigura 13% din necesarul zilnic de vitamina E si 7% din necesarul de vitamina K. Are, de asemenea, si o concentratie ridicata de grasimi mononesaturate, precum acid oleic si palmitoleic care insumeaza 10 grame de acizi grasi intr-un continut de doar 14 ml de ulei.
bogat in antioxidanti, uleiul de masline incetineste procesul de imbatranire al creierului si nu numai. Oleocantalul, responsabil pentru reducerea inflamatiilor din corp, ajuta si la indepartarea placilor beta-amiloide care se formeaza in celulele creierului si duc la aparitia bolii Alzheimer. Acest efect major a fost observat in cadrul unui studiu pe soareci, realizat de catre cercetatorii americani din cadrul Universitatii Louisiana, SUA.
Trufele sunt ciuperci speciale, care apar doar in anumite conditii de umiditate si temperatura, asa ca nu sunt disponibile proaspete pe tot parcursul anului. In functie de specie, primavara si toamna sunt anotimpurile in care sunt culese, fiind folosite in scopuri dintre cele mai diverse. Culegerea trufelor nu este deloc simpla, precum in cazul altor tipuri de ciuperci, ci este nevoie de caini special dresati si antrenati sa le gaseasca.
Ciupercile sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase alimente, fiind recomandata includerea cat mai frecventa in alimentatie. Calitatile nutritive, medicinale si organoleptice ale ciupercilor le fac un superaliment care nu ar trebui sa lipseasca din dieta, indiferent ca vorbim despre vegetarieni, persoane diabetice sau cu afectiuni cardiovasculare. Ciupercile sunt bogate in saruri minerale si proteine vegetale, asa ca au un aport important, pentru o alimentatie sanatoasa.
Tip produs: Ulei
Ingredient principal: Ulei de masline
Caracteristica_produ: Ulei de masline extravirgin
Valoare energetica: 3389 kJ / 824kcal, Grasimi: 92g, din care acizi grasi saturati: 14g, Glucide: 0g, din care zaharuri: 0g; Proteine: 0g, Sare: 0