In pahar, vinul isi arata culoarea rosu rubiniu inchis si dezvaluie arome intense de prune si mure coapte. Gustul se simte catifelat, rotund, dominat de fructe negre de padure, cu taninuri moi si un postgust lung.
Se recomanda in mod special asocierea cu preparate din carne de vita si porc. Este o excelenta alegere pentru mesele in familie sau alaturi de prieteni, fiind si un foarte bun vin pentru gratarele in aer liber.
Conditiile din viile Budureasca sunt extrem de prietenoase pentru strugurii de Feteasca Neagra, acestia atingand in fiecare an de recolta un nivel foarte bun de maturitate si calitate, ceea ce ofera acestui vin o explozie de arome fructate. Secretul acestui vin consta in mustul care a fermentat impreuna cu drojdii atent selectionate in cisterne de inox la temperatura controlata, ce poate varia intre 25 - 28°C, pana s-au obtinut gustul dorit si culoarea potrivita.
Vin realizat din struguri culesi la maturitate deplina (D.O.C. – C.M.D. Dealu Mare).
Pentru o experienta gustativa deplina, recomandam servirea vinului la o temperatura de 15 - 17°C.
Culoare vin: Rosu
Tip vin: Demisec
An de recolta: 2020
Soi de struguri: Feteasca Neagra
Volum alcool: 14,5%
Treapta de calitate: D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:187 ML