Cantitate: 0.7 l
Tara de origine: Mexic
Alcool %: 35
Durata de livrare: 1
Camino Real Gold are un gust cuceritor, dominat de note de agava albastra si melasa din trestie de zahar, captand perfect esenta tequilei mexicane autentice. Poate fi savurata clasic, cu sare si lime, insa poate fi folosita si pentru a realiza cocktailuri sau Sangrita Mexicana. Nuanta aurie a sortimentului rezulta din pastrarea in butoaie de stejar.
Notele degustarii:
Profil aromatic:Un gust specific, cu note bogate de agave si melasa.
Culoare: Incolor.
Caracteristici
Tara de origine
Mexic
Alcool
35%
Tequila este bautura traditionala a mexicanilor, asa cum este tuica sau palinca la romani. Are o istorie indelungata, fiind facut din agava albastra, un fruct care se coace chiar si in zece ani.
Tequila se produce in Mexic din capatanile de agava albastra, pe care mexicanii le numesc piñas. Agava albastra era venerata inca de pe timpul aztecilor si mayasilor. Aceasta o simboliza pe zeita Mayaheul a fertilitatii si considerata mama zeilor, care avea 400 de sani la care-si alapta cei 400 de copii.
Stramosul tequilei este vinul de mezcal. Don Pedro Sanches de Tagle, marchiz de Altamira si Caballero al ordinului de Calatrava, a deschis in 1600 prima fabrica de vin de mezcal la Hacienda Cuisillos.
Tequila a fost produsa pentru prima data in secolul al XVI-lea, iar productia la nivel industrial a inceput doua secole mai tarziu. José Cuervo a fost primul producator oficial de tequia. In anul 1758, acesta a obtinut de la regele Spaniei aprobarea de a cultiva plantele si a fabrica bautura.
Tequila a inceput sa devina din ce in ce mai cunoscuta odata cu revolutia mexicana, de la inceputul secolului al XX-lea. De asemenea, in perioada prohibitiei americane, bautura a cunoscut o larga si rapida raspandire pe teritoriul SUA.
Cum se face tequila
Pentru a ajuns la maturitate, fructele ai nevoie sa se coaca chiar si zece ani, perioada in care trebuie sa acumuleaza un continut de zahar de minim 24%. Dupa ce sunt culeze, capatanile sunt taiate in bucati si coapte un timp indelungat care poate ajunge si la 72 de ore, dupa care se zdrobesc pentru a se extrage sucul. Lichidul extras este amestecat cu apa si se lasa la fermentat. Cand mustul ajunge la o tarie alcoolica de 4-7%, se trece la distilat de doua sau de trei ori. Alcoolul ajunge, astfel, la o tarie de 55-60%. Bautura este pastrata cel mai bine in butoaie de stejar.
Cum se bea tequila
Se recomanda sa se bea la temperatura locului. Atunci aroma acesteia este simtita cel mai bine.
Lingi. sorbi, musti, aceasta este tehnica cea mai raspandita dupa care se bea un shot de tequila. Se linge sarea pusa pe mana, intre degetul mare si aratator, se bea pana la fund tequila, dupa care se musca dintr-o felie de lamaie. Paharelul traditional de tequila este denumit „caballito” (calut). Acesta este subtire, fara picior si are maxim 50 de ml de alcool.
Cocktailul Margarita
Cocktailul Margarita a facu si mai cunoscuta bautura mexicanilor. Este denumit asa dupa o celebra actrita americana, Marjorie King. Cocktailul contine tequila, suc de limeta si lichior.
Vechime: Blanco
Valori nutritionale pentru 100 ml
108 g