Salsa Guacamole, Metro Chef, 1 KG

Sos salsa guacamole pentru tortilla chips de porumb. Produs sterilizat, continand preparat din avocado, ceapa, condimente, sare. Sos cremos, de culoare verde.
Originile pastei guacamole
Guacamole este o pasta pe baza de avocado. Primele retete dateaza de sute de ani: preparatul a aparut pentru prima oara in imperiul aztec, in America Centrala. Este unul dintre cele mai indragite preparate din bucataria mexicana si a ajuns in anii recenti si in bucataria europeana, via Statele Unite.
Numele se traduce prin „sos de avocado” si vine din aztecul ahuacamolli, un termen compus format din cuvintele ahuacatl (avocado) si molli (sos). In retetele traditionale, guacamole se prepara doar din pulpa de avocado, zdrobita si amestecata cu sare de mare.
Ce contine fructul de avocado
O jumatate de avocado contine 109 calorii, adica 120 de calorii pentru fiecare 100 de grame. Cat despre vitaminele si mineralele care se gasesc intr-un fruct de avocado, iata ce valori sunt inregistrate, potrivit Departamentului American Pentru Agricultura.
-
73% apa
- 15% grasimi
- 8,5% carbohidrati si fibre
- 2% proteine
Minerale
- Calciu - 13 mg
- Fier - 0,61 mg
- Magneziu - 29 mg
- Fosfor - 54 mg
- Potasiu - 54 mg
- Sodiu - 8 mg
- Zinc - 0,68 mg
Vitamine
- Vitamina C - 8,8 mg
- Tiamina - 0,075 mg
- Riboflavina - 0,143 mg
- Niacina - 1,912 mg
- Vitamina B6 - 0,287 mg
De asemenea, 100 de grame de avocado mai contin si folati, vitaminele A, B12, E, D si K, acid folic si luteina.
Beneficiile consumului de avocado
Principalul ingredient al sosului guacamole este fructul de avocado, asa ca beneficiile consumului acestuia sunt aceleasi ca in cazul fructului.
Iata care sunt principalele beneficii ale unui fruct de avocado:
Reduce riscurile afectiunilor cardiace
Nivelul ridicat de colesterol, trigliceridele si tensiunea ridicata sunt unele dintre principalele cauze ale aparitiei bolilor cardiace. Potrivit unui studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition, consumul de avocado poate reduce nivelul de colesterol si de trigliceride din sange si ajuta, in acelasi timp, la cresterea nivelului de colesterol bun (colesterol HDL).
Rol important in curele de slabire
Chiar daca un avocado copt are o textura untoasa si contine o cantitate mai mare de grasimi, studiile au aratat ca acest fruct poate avea un rol important in dietele pentru slabit. Adaugat in salate, avocado ajuta la crearea unei senzatii de satietate pe termen lung, arata un studiu publicat in Nutrition Journal.
Fructele de avocado sunt, de asemenea, bogate in fibre, contin un nivel redus de carbohidrati si nu contribuie la cresterea nivelului de zahar din sange. Potrivit unui studiu aparut in New England Journal of Medicine, aceste calitati fac din avocado un aliment indicat in curele de slabire.
Reduce simptomele artritei
Artrita este o problema des intalnita in tarile dezvoltate, si se manifesta prin deteriorarea progresiva a cartilajelor de la incheieturi. Potrivit unui studiu publicat in The Physician and Sportsmedicine, suplimentele nutritive bazate pe avocado pot reduce simptomele artritei, in special in zona genunchilor si a soldurilor.
Alte beneficii ale consumului de avocado se datoreaza vitaminelor si mineralelor pe care le contine acest fruct:
- fibrele solubile si insolubile ajuta la digestie, curata colonul si previn constipatia
- potasiul contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare si de boli de rinichi, potrivit unui studiu aparut in publicatia The BMJ.
- contine antioxidanti care protejeaza celulele organismului fata de efectul de imbatranire
- luteina poate contribui la imbunatatirea vederii
