Vie
Latitudine: 45°02 ́ - 45°04 ́ latitudine nordica; Longitudine: 26°23 ́ - 26°26 ́ longitudine estica. Clima: Temperat continentala cu influente mediteraneene, temperatura medie anuala 10° Celsius, precipitatii medii anuale 513 mm; Relief: Subcarpati, altitudine medie 500 m, expunere sudica; Tip de sol: Brun-roscat de padure cu calcar.
Vinificatie
Dupa recoltarea manuala in ladite de 15 kg a urmat selectia si sortarea boabelor de struguri. Macerarea la rece a durat intre patru si cinci zile, apoi fermentatia alcoolica s-a produs in vase de inox la temperatura controlata de 24°- 28° C, vreme de 10-15 zile. A urmat maturarea in baricuri de stejar timp de 6 luni.
Note de degustare
Rosu rubiniu intens si compact, cu o structura splendida la rotirea in pahar. Olfactiv, degustatorul este intampinat de notele de fructe rosii supracoapte sau chiar prezentate in dulceata, unde senzatiile de afumat ies in evidentă intr-o nota de ciocolată amaruie. Merit al baricurilor folosite cu maiestrie de enolog, senzatia de ciocolata se transmite pe palatin, cu duioase note dulci-amarui. Echilibrat pe postgust si cu final lung si matasos.
Servire
10°-15° Celsius. Recomandat alaturi de preparate din carne de vanat cu sosuri de fructe si cacao, branzeturi cu mucegai albastru.
Cantitate: 0.75 l
Tip ambalaj: Sticla
Tip: Demisec
Tara de origine: Romania
Soi: Merlot, Shiraz, Feteasca Neagra
Culoare: Rosu
Regiune: Dealu Mare
Durata de livrare: 1
Vie
Latitudine: 45°02 ́ - 45°04 ́ latitudine nordica; Longitudine: 26°23 ́ - 26°26 ́ longitudine estica. Clima: Temperat continentala cu influente mediteraneene, temperatura medie anuala 10° Celsius, precipitatii medii anuale 513 mm; Relief: Subcarpati, altitudine medie 500 m, expunere sudica; Tip de sol: Brun-roscat de padure cu calcar.
Vinificatie
Dupa recoltarea manuala in ladite de 15 kg a urmat selectia si sortarea boabelor de struguri. Macerarea la rece a durat intre patru si cinci zile, apoi fermentatia alcoolica s-a produs in vase de inox la temperatura controlata de 24°- 28° C, vreme de 10-15 zile. A urmat maturarea in baricuri de stejar timp de 6 luni.
Note de degustare
Rosu rubiniu intens si compact, cu o structura splendida la rotirea in pahar. Olfactiv, degustatorul este intampinat de notele de fructe rosii supracoapte sau chiar prezentate in dulceata, unde senzatiile de afumat ies in evidentă intr-o nota de ciocolată amaruie. Merit al baricurilor folosite cu maiestrie de enolog, senzatia de ciocolata se transmite pe palatin, cu duioase note dulci-amarui. Echilibrat pe postgust si cu final lung si matasos.
Servire
10°-15° Celsius. Recomandat alaturi de preparate din carne de vanat cu sosuri de fructe si cacao, branzeturi cu mucegai albastru.